De mensen achter samenwonen

Krijg overzicht in je relatie

Eric van den Bergh startte in 2014 met IJSbergh mediation advies coaching. Een organisatie die zich richt op het coachen van particulieren en het bedrijfsleven, het bemiddelen bij arbeidsconflicten én het begeleiden van mensen die scheiden. In 2015 heeft IJSbergh mediation advies coaching zich voor scheidingsbemiddeling aangesloten bij Scheidingsexpert Nederland. Scheidingsexperts zijn gespecialiseerd in de juridische, financiële en fiscale advisering bij echtscheiding en bieden cliënten een totaal oplossing voor het afhandelen van hun scheiding.

Wat Eric opviel is dat bij aanvang van een relatie vaak weinig tot niets tussen partners wordt vastgelegd. Men is zich onvoldoende bewust dat de juridische werkelijkheid en de fiscale werkelijkheid twee verschillende werelden zijn die vaak haaks op elkaar staan. Dit heeft hem geïnspireerd om daar verandering in te brengen. In 2020 is hij gestart met het ontwikkelen van de samenwonenscan. De samenwonenscan biedt partners bij een startende relatie overzicht, het verschaft inzicht in de wijzigingen die door het gaan samenwonen ontstaan en helpt bij het vinden van de passende vorm en een juiste vastlegging van de afspraken.

Door de toenemende vraag naar de samenwonenscan werkt Eric inmiddels samen met collega’s die net als hij Register Financieel EchtscheidingsAdviseur (RFEA) zijn en daarnaast een juridische of fiscale opleiding hebben afgerond. Hiermee is de kwaliteit van onze dienstverlening gewaarborgd en is de samenwonenscan voor iedereen in Nederland beschikbaar geworden.

Download de checklist

Als Register financieel echtscheidingsadviseur (RFEA) zien wij dagelijks de juridische-, financiële- en fiscale gevolgen van relaties die eindigen én waarbij tussen partners onvoldoende of zelfs niets is vastgelegd. De gevolgen zijn vaak verstrekkend en bepalen een groot deel van je toekomst. Dit heeft ons gemotiveerd om de samenwonenscan te ontwikkelen waarmee wij inzicht geven hoe jullie wensen uitwerken én welke samenlevingsvorm daarbij het beste past. Er komt veel op je af.

Om je op weg te helpen hebben wij een checklist gemaakt die je gratis kunt downloaden